更新日:2017年10月1日

News and Topics

Japanese(日本語(にほんご))

News and Topics

1

About Great East Japan Earthquake

An extremely severe earthquake centered in Tohoku district struck on Friday, March 11,2011.

The information about the earthquake is available on the following websites.

Potal Site on Policies for Foreign Residents

Link to website on information of Great East Japan Earthquake

Japan Meteorological Agency

Web portal containing the weather, earthquake and tsunami information in the disaster regions

Osaka Prefecture

About the support for disaster-stricken area

2

~ Guidebook for foreign residents ~ Essentials for Living in Osaka (publishced by OFIX (Osaka Foundation of International Exchange.)

3

Emergency Medical Card

What is an “Emergency Medical Card?”
1. By filling in this card in advance, you will be able to provide valuable information when you go to see a doctor.
2. When you call an ambulance because of sudden illness or injury, show this card to the ambulance team. It will allow them to obtain your basic health information immediately.

4

119 Call Card

Minoh City and MAFGA (Minoh Association for Global Awareness) made 119 Call Card. It is convenient to make an emergency call.

5

A new resident registration system for foreign residents will begin in July 2012.

For the detail, please see the website of Minstry of Internal Affairs and Communication. Here (only in Japanese).(External link)

You can also see the phamphlet of that system in English. Please click here(PDF:981KB) and here(PDF:1,283KB)

download Adobe Reader

Some of the publications on this site are in PDF format. To view them, you will need to have Adobe Acrobat Reader. Please click the graphic link to download Acrobat Reader.